Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solveigs nötbakelser

 
Skriv ut

Underbara kakor som går att variera i det oändliga!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Nötbotten: Vispa äggvitorna hårt. Blanda strösocker och malda hasselnötter och rör ner i äggvitorna. Lägg i aluminiumformar. Grädda i 175 °C i 10-15 minuter.
  2. Vaniljkräm: Blanda äggulor, grädde, smält smör och strösocker.
  3. Koka detta försiktigt tills krämen tjocknar. OBS! Rör hela tiden, det bränner lätt fast och då är krämen förstörd.
  4. Blanda i vaniljsocker när krämen har kallnat. Fördela krämen i formarna.
  5. Det går bra att frysa kakorna och sedan bara ta upp så många man behöver.
  6. Garneras med grädde, bär, frukter, choklad - allt efter smak.
  7. Jag brukar få ihop ca 27 stora bakelser eller 36 små.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.