Underbara kakor som går att variera i det oändliga!
Instruktioner
- Nötbotten:
Vispa äggvitorna hårt. Blanda strösocker och malda hasselnötter och rör ner i äggvitorna.
Lägg i aluminiumformar. Grädda i 175 °C i 10-15 minuter.
- Vaniljkräm:
Blanda äggulor, grädde, smält smör och strösocker.
- Koka detta försiktigt tills krämen tjocknar. OBS! Rör hela tiden, det bränner lätt fast och då är krämen förstörd.
- Blanda i vaniljsocker när krämen har kallnat.
Fördela krämen i formarna.
- Det går bra att frysa kakorna och sedan bara ta upp så många man behöver.
- Garneras med grädde, bär, frukter, choklad - allt efter smak.
- Jag brukar få ihop ca 27 stora bakelser eller 36 små.
Publicerat den
26 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar