Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarsallad med hästbönor

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Perfekt till grillat kött

Ingredienser

Instruktioner

Ta ut bönorna från stjälkarna och lägg dem i en skål Koka upp lätt saltat vatten i en kastrull. Koka bönorna i ca 30 sek och för över dem direkt i kallt vatten. Skala hästbönorna och lägg över dem i en skål Skala lök och skär i tunna skivor. Knäck hasselnötterna och ta ut nötkärnorna, ska vara så hela som möjligt. Skär äpplet i 4 delar, ta ur kärnhuset och skär i fina båtar. Hacka citron verbena eller citronmelissen fint. Blanda lök, hästbönor, citron verbena eller citronmeliss och hasselnötterna i en skål Rör vinäger, socker och rapsolja till en dressing och smaka av med salt och peppar. Vänd ned dressingen i salladen och häll över blandningen på ett serveringsfat. När salladen serveras strör du över lite extra havssalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.