Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarsallad med sting

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Imponera på dina gäster med den här färgrika och läckra salladen som smaksätts med en stark senapsdressing. 255 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär brödskivorna i ½ cm tärningar. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek brödtärningarna ca 1 minut tills de blivit gyllene och knapriga. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  2. Skala och riv morötterna och låt majsen rinna av. Skiva gurkan tunt. Finstrimla isbergssalladen.
  3. Varva sallad, morötter, gurka och majs i en stor glasskål. Gör dressingen genom att blanda majonnäs, yoghurt och senap väl. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen i ett jämnt lager. Täck över salladsskålen med plastfolie och låt stå kallt fram till serveringen.
  4. Skölj tomaterna, skär i klyftor och lägg dem på salladen. Strö över krutongerna och persiljan och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.