Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarsallad under marängtäcke

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En Kanadensisk dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär jordgubbarna i små tärningar och lägg i en skål.
  2. Plocka loss fläderblommorna från sina stjälkar och klipp basilikabladen i smala strimlor.
  3. Blanda blommor, bladstrimlor, vaniljpulver och chili med jordgubbstärningarna.
  4. Häll över dessertvinet. Smaka av salladen och söta vid behov. Ställ att dra minst en timme.
  5. Vispa äggvitan och sockret till marängsmet (dvs, hårt skum).
  6. Fördela salladen i värmetåliga portionsskålar och täck med marängsmet. Grädda i ugnen på hög temperatur tills ytan på marängen fått ordentligt med färg.
  7. Passa noga - det går fort! (I 275 grader tog det mindre än en minut. Nästa gång ska jag prova lite lägre temperatur.)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.