Ratatouille är grönsaker som på medelhavsvis steks i olivolja och kryddas med örter. En god vegetarisk huvudrätt med bröd.
Instruktioner
- Skölj och ansa grönsakerna. Skär auberginen i stora tärningar och salta lätt. Skiva zucchinin.
- Dela paprikorna, kärna ur dem och ta bort sidoväggarna. Skär dem i strimlor. Skålla och flå tomaterna, kärna ur och tärna dem.
- Skala, dela och skiva löken. Skala vitlöken och pressa den. Skölj de färska örtkryddorna och skaka dem torra. Hacka dem så fint som möjligt.
- Torka av auberginen med hushållspapper. Hetta upp 2 msk olivolja i en stor fettsnål stekpanna och fräs först auberginen, ta upp den och fortsätt med zucchinin och därefter paprikan i vardera 2 msk olivolja. Fräs löken och vitlöken i resten av oljan.
- Varva grönsakerna i en gryta. Börja och sluta med auberginen. Krydda och smaksätt varje lager med salt, peppar, lök och vitlök och strö på örtkryddorna. Lägg på lock och låt puttra ca 20 minuter utan omrörning. Servera gärna med nybakat bröd till.
Publicerat den
13 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar