De här söta pajerna är lätta att baka och ger mycket smak av sommarens bär och frukter.
353 kcal/portion
Instruktioner
- Lägg den frysta smördegen på en skärbräda och låt den tina cirka 10 minuter. Låt den inte bli för varm då kan den bli svår att arbeta med.
- Sätt ugnen på 200 grader. Lätt bakplåtspapper på en plåt. Dela smördegen i fyra lika stora kvadrater. Vik upp ½ cm av kanten på varje fyrkant så att det blir en ram. Pressa ner de uppvikta kanterna lätt med en gaffel. För över smördegsplattorna till plåten.
- Vispa samman äggulan med vattnet. Pensla smördegsplattorna med äggulevispet.
- Skölj persikorna och nektarinerna. Skär frukterna i tunna skivor. Varva persiko- och nektarinskivorna på varje smördegsplatta så att de överlappar varandra. Lägg på blåbär. Strö ½ msk socker på varje paj.
- Sätt in pajerna i ugnen och grädda 15 minuter tills pajerna blivit gyllene. Låt dem svalna och pudra över florsocker före serveringen.
Publicerat den
24 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar