Snabba frukt- och frölimpan jäser av bikarbonat och behöver alltså inte jäsa före gräddning.
Frukten gör brödet saftigt och gott!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°
- Smörj en avlång bakform som rymmer 1½ liter.
- Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke.
Hacka aprikoserna om du använder sådana.
Tillsätt övriga ingredienser och rör snabbt samman till en slät deg.
- Klicka upp degen i formen och släta till ytan.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50-60 minuter.
- Låt brödet svalna utan form inlindat i en bakduk på galler.
Jag bakade brödet med russin.
- Lycka till! Njut
- Gojibär innehåller mineralämnen, vitaminer, amiosyror och antioxidanter.
De är starkt röda i färgen och smakar ungefär som russin.
De har länge använts inom läkekonsten i Kina.
I Sverige finns de bland annat i hälsokostaffärer.
Publicerat den
2 juni 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Jättegott bröd, men smörgås, nja :-) snarare "kaffebröd" eller att ta med på utflkt utan att behöva smör eller pålägg :-D Jag bakade med aprikoser, det blev suuupergott! Jag kommer verkligen att baka fler gånger. Jättebra "godis" för oss som behöver hålla igen! Tack för receptet sikaal
Jag bakade drödet med dinkelsikt i stället och med tranbär. Det blev jättegott, och så snabbt och lätt att baka! Full pott från mig, det här kommer bakas ofta i fortsättningen. Tack för ett härligt recept! Anna
Jättegott
Jättegott!!! Hade tranbär och lite hasselnötter i. Var jättegott och det behövdes inget pålägg. Alla i familjen gillade det även barnbarnen. Tack!!!!