Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Världens godaste bärpaj

(27 kommentarer)  
Skriv ut

Helt underbar bärpaj! Jag gör den alltid på blåbär men man kan självklart ta andra bär. Jag brukar även ta mer bär och creme fraiche än det står. Lätt att ha med sig bort eftersom man inte behöver nån sås till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält ingredienserna till pajskalet i en kastrull.
  2. Rör ihop crèeme fraiche, ägg, vaniljsocker och socker. Tillsätt bären sist och häll ut i formen. Grädda tillsammans i 200 grader i ca 20 minuter.
  3. Smaska på!

Liknande recept

Kommentarer (27)

  • SannaPavift 4 oktober 2008

    Sant! det är varldens godaste bärpaj. söt och syrlig.

  • maggiebell 30 juni 2010

    Enkel att göra och jättegod!

  • astore 30 juli 2010

    Jag har gjort den med två små burkar krossad ananas. Också mycket god och enkel att göra!

  • tessan83 30 juli 2010

    Den här pajen är helt oslagbar! Underbart god, särskilt en fin sommardag. Nästan godare dagen efter när den stått till sig lite så det gör inget om man gör den dagen innan!

  • 37enelram 30 juli 2010

    Verkar vara en god paj, men behöver man inte förgrädda pajskalet?Hälsn Malin

  • beatrix001 1 augusti 2010

    Ska det verkligen vara smält smör till pajdegen? Blir det inte lite lös konsistens,då?

  • TinaBlomman 2 augusti 2010

    Verkligen en Jättegod paj! Så lättgjord, kommer säkert att bli en favorit hos oss. En klar 5:a

  • tessan83 3 augusti 2010

    Eftersom man smälter allt i en kastrull till själva pajskalet, så blir margarinet smält. Har inte provat med flytande margarin men det funkar säkert oxå. Har nyss tagit ut en paj från ugnen :D

  • Sanwar 4 augusti 2010

    Pajen är underbar! Nej, den ska inte förgräddas och degen rör man snabbt och enkelt ihop i kastrullen.

  • pimpel 4 augusti 2010

    Bärpajen var kanongod och min man gillade den goda pajskalet jättemycket. Ska prova med äpplen med lite kanel i nästa gång för pajskalet kan man ha till mycket Gubben min älskar vaniljsås det vill han gärna ha oxå. Smaskigt gott ! Tack för receptet!! Har tipsat syrran oxå. Gerd i Årsta Havsbad Haninge

  • AE77 6 augusti 2010

    Det låter som nästan samma recept som jag har till Ananaspaj =) Den är underbart god!! Istället för blåbären har du avrunnen krossad ananas i blir snabbt en favorit. Undrar om man skulle gå ut och plocka lite blåbär kanske.... =)

  • hpson 6 augusti 2010

    Verkligen en superpaj. Lättsmält SIA vaniljglass till är helt otroligt gott. /hpson

  • annonyhm 8 augusti 2010

    Mycket god och lättgjord. Jag brukar öka bärmängden, i synnerhet om det är färska "torra" bär, som nyplockade blåbär t.ex. Dinkelmjöl blir bra i degen också.

  • ehartman 15 augusti 2010

    Den är jättegod med avrunna konserverade päronhalvor eller färska päron.

  • daniella 16 augusti 2010

    Ska man bara smälta marg och sedan röra ihop det övriga till pajskalet?

  • Roskerstin 17 augusti 2010

    Rubriken stämmer verkligen på den här pajen och jag är 'pajtokig' och har prövat många pajer i min dag. Den här är verkligen världens godaste paj och jag skulle vilja tillägga enklaste också. Jag gjorde den med röda vinbär, men tänker prova med andra bär också. Stort TACK för ett toppenrecept, självklart en 5:a!

  • wallst 20 augusti 2010

    Ja den är jättegod och bra att variera, jag har gjort den med hallon och med krossad ananas, men allra bäst är den nästan med Lemon Curd, brukar ha 1 dl.

  • bab_san 20 augusti 2010

    Tack för detta recept det har blivet en favorit ..jag gör en just nu men då med plommon..sedan tjock hemma gjord vaniljsås...med tjock grädde o äkta vanilj en härlig paj så här på fredagskvällen ...i detta pajskal kan man ha vinbär ..mycket gott ...krusbär ..blåbär ja du kan ha vad du vill i den till plommonen river jag vit choklad..oh va jag blev sugen nu men den är inte klar ännun ...

  • Enrico75 21 augusti 2010

    Enda som är fel med detta receptet är att det innehåller margarin. Det skall vara smör så klart!

  • s-80 21 augusti 2010

    Den är underbar men använd smör det blir godast!

  • sussols 21 augusti 2010

    Mycket uppskattad. Jag tog lite mer bär och lite mer crème fraiche.

  • dan_o_zandra 11 september 2010

    var god paj, men ingen favorit. tycker bland annat pajskalet blev för torrt!! men man kanske skulle använt smör istället som ni säger...pluss i kanten var att den var så lättgjord, enklare paj kan man nog inte göra.

  • Jamaica 29 juli 2011

    Mycket god paj! Bytte ut lite av mjölet i pajskalet mot havregryn vilket gjorde det mer frasigt.

  • prixie 4 oktober 2011

    Den här pajen är så himla god, har gjort den så många gånger, och idag ska jag göra den igen. Idag blir det björnbär i. Är så omtyckt av alla som smakat den.

  • Maja75 22 juli 2012

    Jag har ett liknande recept med ananas i. Riktigt gott! Servera med vaniljglass. Fyllning: 2 dl creme fraiche ½ dl socker 1 mellanstor burk krossad ananas (häll bort nästan allt spad) 1 tsk vaniljsocker Någon skrev nedan att pajdegen blev torr... Min blir snarare riktigt fuktig. I mitt recept ingår 2 tsk bakpulver istället för 1, men i övrigt är det lika. Ett tips är att först smälta smöret och därefter blanda i alla torra ingredienser i kastrullen.

  • Maja75 22 juli 2012

    Och ha ananaspajen i ugnen i ca 30 min.

  • XII 20 januari 2016

    Jag gjorde den med blåbär och smaken får 5 stjärnor, konsistensen blev lite för rinnig men många tyckte om den då jag bjöd på den!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.