Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En enkel och god rätt med rödspätta. Pressad potatis, ris eller kokta rotfrukter tycker jag är gott att servera till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina spättafiléerna om ni använder djupfryst fisk.
  2. Häll oljan/ lägg i smöret i en stekpanna och hetta upp. Bryn fisken på båda sidor, salta och peppra. Häll över matlagningsvinet/vinet. Låt fisken ligga kvar i pannan och stäng av plattan.
  3. Vispa grädden och rör ned crème fraichen. Skölj och skiva purjolöken och tillsätt den till grädden med crème fraichen.
  4. Tag fiskfiléerna ur pannan och lägg dem i en eldfast form. Bred över grädd-crème fraiche-blandningen. Skala vitlöksklyftorna och pressa dem över. Strö över riven ost och ställ in anrättningen i ugnen att gratineras 20-25 minuter i 150 graders värme.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lillalva 17 augusti 2012

    Ska vinet från stekpannan med i ugnen? Eller ska man bara ta ur fisken?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.