- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En enkel och god rätt med rödspätta. Pressad potatis, ris eller kokta rotfrukter tycker jag är gott att servera till.
Instruktioner
- Tina spättafiléerna om ni använder djupfryst fisk.
- Häll oljan/ lägg i smöret i en stekpanna och hetta upp.
Bryn fisken på båda sidor, salta och peppra.
Häll över matlagningsvinet/vinet.
Låt fisken ligga kvar i pannan och stäng av plattan.
- Vispa grädden och rör ned crème fraichen.
Skölj och skiva purjolöken och tillsätt den till grädden med crème fraichen.
- Tag fiskfiléerna ur pannan och lägg dem i en eldfast form.
Bred över grädd-crème fraiche-blandningen.
Skala vitlöksklyftorna och pressa dem över.
Strö över riven ost och ställ in anrättningen i ugnen
att gratineras 20-25 minuter i 150 graders värme.
Publicerat den
9 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ska vinet från stekpannan med i ugnen? Eller ska man bara ta ur fisken?