Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spaghetti al olio, aglio e peperoncino

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I Neapeltrakten betraktas antagligen den här rätten som fast food. Men för oss, som alltid är upptagna med att jaga vår egen svans, är det här en otroligt god pasta som bara tar några minuter att tillaga. Receptet är från boken Mina fastrars mat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa vitlöksklyftorna en aning, men se till att hålla dem hela.
  2. Värm upp oljan i en stor stekpanna. Fräs vitlök och chili varsamt i oljan utan att de tar färg, ca 10 minuter. Ta upp chilin och vitlöksklyftorna och kasta dem. Se upp för oljestänk!
  3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av.
  4. Lägg över pastan i stekpannan och strö över persilja. Blanda väl. Smaka av och salta om det behövs.
  5. Servera spaghettin rykande het.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.