Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spaghetti med köttfärssås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Jag brukar variera min köttfärssås till spaghettin. Här är en variant med nötfärs och champinjoner.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja tillsammans med fänkålsfrön tills löken är riktigt mjuk. Tillsätt tomat, kalvfond och torkade kryddor. Koka upp. Dela färsen i bitar och rör ner den. Rör inte för mycket, färsen får gärna vara lite bitig. Låt koka upp. Skiva champinjonerna grovt och vänd ner dem. Låt puttra under lock drygt 20 min. Koka pastan under tiden. Smaka av såsen med salt, peppar och örtkryddor. Gröna bönor och rivna morötter toppade med pressad apelsin är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.