Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spaghetti med linser och vitlöksfrästa grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mild men smakrik pastasås som är den minst lika god dagen därpå. För dig som gillar lite hett, strö över chiliflakes.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm oljan i en kastrull eller gryta. Fräs löken under omrörning någon minut. Tillsätt vitlöken och stek lite till. Häll i krossade tomater, vatten, grädde, linser och buljongtärning. Låt puttra under lock ca 15 minuter. Tillsätt balsamvinäger och oregano. Smaka av med salt, peppar och honung.
  2. Tärna zucchini och aubergine fint. Hacka valnötter och vitlök. Hetta upp oljan i en stek- eller wokpanna. Stek grönsakerna under omrörning tills de får lite färg. Låt vitlök och nötter steka med i slutet. Smaka av med salt.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera med såsen, toppad med de frästa grönsakerna och basilika.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.