En mild men smakrik pastasås som är den minst lika god dagen därpå. För dig som gillar lite hett, strö över chiliflakes.
Instruktioner
- Värm oljan i en kastrull eller gryta. Fräs löken under omrörning någon minut. Tillsätt vitlöken och stek lite till. Häll i krossade tomater, vatten, grädde, linser och buljongtärning. Låt puttra under lock ca 15 minuter. Tillsätt balsamvinäger och oregano. Smaka av med salt, peppar och honung.
- Tärna zucchini och aubergine fint. Hacka valnötter och vitlök. Hetta upp oljan i en stek- eller wokpanna. Stek grönsakerna under omrörning tills de får lite färg. Låt vitlök och nötter steka med i slutet. Smaka av med salt.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera med såsen, toppad med de frästa grönsakerna och basilika.
Publicerat den
6 juli 2016
Liknande recept
Skriv kommentar