Nötter, pecarino och aromatisk grön sparris är en favorit kombination för många pastaälskare
Instruktioner
- Skölj sparrisen, skala den nedersta tredjedelen, skär av ändarna. Skär sparrisen på snedden i munsbitar.
Koka upp lite saltat vatten, låt sparrisen koka ca 8 minuter. Häll över i ett durkslag, låt rinna av väl.
- Koka spaghetti al dente enligt anvisningar på förpackningen, häll över i ett durkslag och låt rinna av väl.
- Hacka undertiden valnötskärnorna grovt, bryt pecorino osten i små bitar. Hetta upp olja i en stor stekpanna, värm upp sparrisen och majsen under omrörning. Krydda ganska rikligt med salt, peppar och citronsaft.
- Häll över spaghetti och valnötterna till sparrisen i stekpannan, blanda och hetta upp. Vänd ner den hackade persiljan.
- Servera spaghetti på tallrikar och strö över pecorino.
Publicerat den
24 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar