Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spaghetti med valnötter och sparris

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Nötter, pecarino och aromatisk grön sparris är en favorit kombination för många pastaälskare

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj sparrisen, skala den nedersta tredjedelen, skär av ändarna. Skär sparrisen på snedden i munsbitar. Koka upp lite saltat vatten, låt sparrisen koka ca 8 minuter. Häll över i ett durkslag, låt rinna av väl.
  2. Koka spaghetti al dente enligt anvisningar på förpackningen, häll över i ett durkslag och låt rinna av väl.
  3. Hacka undertiden valnötskärnorna grovt, bryt pecorino osten i små bitar. Hetta upp olja i en stor stekpanna, värm upp sparrisen och majsen under omrörning. Krydda ganska rikligt med salt, peppar och citronsaft.
  4. Häll över spaghetti och valnötterna till sparrisen i stekpannan, blanda och hetta upp. Vänd ner den hackade persiljan.
  5. Servera spaghetti på tallrikar och strö över pecorino.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.