Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spansk grönsaksmakaroni

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den rökiga spanska grönsaksblandningen sjuds i tomatsås och gratineras sedan med makaroner och ost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten i en kastrull och koka makaronerna 8-10 minuter eller enligt paketets anvisning tills de är al dente. Låt dem rinna av och ställ åt sidan.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök och vitlök 5 minuter tills löken börjar bli brynt. Rör ner paprikapulvret och tillsätt sedan paprikan. Fräs 2-3 minuter eller tills paprikan är gyllene och mjuk.
  3. Tillsätt ärter och tomater tillsammans med 1 dl vatten och koka upp. Låt sjuda 5 minuter och rör om då och då. Ta av från värmen och häll över i en stor skål tillsammans med makaronerna. Blanda väl.
  4. Lägg över blandningen i en ugnsfast form som rymmer ca 2 l. Ställ in i ugnen ca 20 minuter. Strö över parmesanost och gratinera 5 minuter tills ytan är gyllene. Ta ut ur ugnen och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.