Den rökiga spanska grönsaksblandningen sjuds i tomatsås och gratineras sedan med makaroner och ost.
Instruktioner
- Koka upp vatten i en kastrull och koka makaronerna 8-10 minuter eller enligt paketets anvisning tills de är al dente. Låt dem rinna av och ställ åt sidan.
- Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök och vitlök 5 minuter tills löken börjar bli brynt. Rör ner paprikapulvret och tillsätt sedan paprikan. Fräs 2-3 minuter eller tills paprikan är gyllene och mjuk.
- Tillsätt ärter och tomater tillsammans med 1 dl vatten och koka upp. Låt sjuda 5 minuter och rör om då och då. Ta av från värmen och häll över i en stor skål tillsammans med makaronerna. Blanda väl.
- Lägg över blandningen i en ugnsfast form som rymmer ca 2 l. Ställ in i ugnen ca 20 minuter. Strö över parmesanost och gratinera 5 minuter tills ytan är gyllene. Ta ut ur ugnen och servera genast.
Publicerat den
16 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar