Lätt och god rätt som tar dig till Spanien.
Instruktioner
- Tina räkorna om de är frysta och skala dem.
- Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull till pastan.
Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Finhacka sardellfiléerna.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Värm olivolja i en stekpanna. Lägg i vitlöken, låt fräsa någon minut utan att den tar färg.
- Tillsätt chili och saffran, låt fräsa med någon minut.
Tillsätt sardellfiléerna och sardelloljan. Höj värmen något och tillsätt kapris och oregano. Fräs 1-2 minuter.
- Häll i vinet och krydda med 1 krm peppar. Låt koka ihop några minuter. Ta av från värmen och vänd ner räkorna och persiljan.
- Häll av pastan och blanda med såsen.
Servera ett gott bröd till.
Publicerat den
30 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar