Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spansk pasta med räkor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lätt och god rätt som tar dig till Spanien.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina räkorna om de är frysta och skala dem.
  2. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull till pastan. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Finhacka sardellfiléerna.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Värm olivolja i en stekpanna. Lägg i vitlöken, låt fräsa någon minut utan att den tar färg.
  4. Tillsätt chili och saffran, låt fräsa med någon minut. Tillsätt sardellfiléerna och sardelloljan. Höj värmen något och tillsätt kapris och oregano. Fräs 1-2 minuter.
  5. Häll i vinet och krydda med 1 krm peppar. Låt koka ihop några minuter. Ta av från värmen och vänd ner räkorna och persiljan.
  6. Häll av pastan och blanda med såsen. Servera ett gott bröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.