En pizza med sparris, jordgubbar och ädelost är verkligen en chockartad men klockren kombination!
Glutenfri.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt 2 dl ljummet vatten och fiberhusk. Spara ½ dl vatten till senare. Blanda i olja och salt. Rör om tills jästen löst upp sig i degspadet och låt sedan allt svälla under bakduk i 10 minuter.
- Blanda mjölet och bakpulvret i en annan bunke och tillsätt det. Rör ihop degen tills den är fri från klumpar. Häll i lite i taget av det sista vattnet. Låt sedan degen jäsa i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Knåda degen lätt och kavla sedan ut den till en tunn pizzabotten. Bred ut créme fraichen och lägg sedan på jordgubbar och sparrisen. Smula över ädelosten. Sätt in pizzan i ugnen och baka i ca 10-15 minuter.
Publicerat den
5 april 2016
Liknande recept
Skriv kommentar