Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sparris- och jordgubbspizza

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En pizza med sparris, jordgubbar och ädelost är verkligen en chockartad men klockren kombination! Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt 2 dl ljummet vatten och fiberhusk. Spara ½ dl vatten till senare. Blanda i olja och salt. Rör om tills jästen löst upp sig i degspadet och låt sedan allt svälla under bakduk i 10 minuter.
  2. Blanda mjölet och bakpulvret i en annan bunke och tillsätt det. Rör ihop degen tills den är fri från klumpar. Häll i lite i taget av det sista vattnet. Låt sedan degen jäsa i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Knåda degen lätt och kavla sedan ut den till en tunn pizzabotten. Bred ut créme fraichen och lägg sedan på jordgubbar och sparrisen. Smula över ädelosten. Sätt in pizzan i ugnen och baka i ca 10-15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.