Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatomelett med bacon

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Omelett är lätt att göra och gott. Kvällsmat på våren/hösten/vintern och lunchmat varma sommardagar.

Ingredienser

Instruktioner

Knäck äggen och tillsätt vätskan, krydda med salt och peppar och vispa lätt. Gulan ska bara slås sönder. Värm en stekpanna och lägg i en klick smör. När smöret precis blivit lite brynt slår i du i smeten. Grädda under omrörning med en träslev tills omeletten stelnar men fortfarande är krämig på ytan. Värmen ska vara ganska hög. Skär bacon och bröd i tärningar (ta bort kanterna på brödet om du vill). Stek baconet utan fett i en teflonpanna. Lyft upp baconet (gärna med en hålslev) och låt flottet vara kvar i pannan. Fräs brödtärningarna i flottet tills de blir knapriga. Lägg spenaten på den färdiggräddade omeletten. Strö över bacontärningar och brödkrutonger. Peppra gärna lite extra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.