Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatpaj med räkor

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Nyttig fullkornspaj som ingen kan motstå.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda grahamsmjöl, dinkelmjöl och salt. Tillsätt olja och rör i vatten tills degen är lite smulig men ändå håller ihop. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 175° i 15 min.
  2. Förbered under tiden fyllningen. Hacka svampen och dela tomaterna i mindre bitar. Undvik att få med för mycket av vattnet från tomaterna för då blir pajen vattnig. Gör sedan äggstanningen: Vispa ägg och grädde, tillsätt salt och peppar.
  3. Ta ut pajskalet ur ugnen och lägg i spenaten. Om du har fryst spenat får du tina den och krama ur vattnet. Lägg i övriga ingredienser och häll över äggstanningen. Avsluta med att garnera med lite dill. Grädda mitt i ugnen i 175° i 30 min. Om du hade mjölk istället för grädde får den vara inne något längre tills äggstanningen stelnat.
  4. Jag tog med mina favoritingredienser men du kan byta ut eller lägga till ingredienser som du hellre vill ha i pajen. Jag brukar bara ösa i så mycket som jag känner för så måtten är bara på ett ungefär. Det räcker att äggstanningen är rätt mängd annars är det bara att hälla i lite vad du känner för.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.