- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Nyttig fullkornspaj som ingen kan motstå.
Instruktioner
- Blanda grahamsmjöl, dinkelmjöl och salt. Tillsätt olja och rör i vatten tills degen är lite smulig men ändå håller ihop. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 175° i 15 min.
- Förbered under tiden fyllningen. Hacka svampen och dela tomaterna i mindre bitar. Undvik att få med för mycket av vattnet från tomaterna för då blir pajen vattnig. Gör sedan äggstanningen: Vispa ägg och grädde, tillsätt salt och peppar.
- Ta ut pajskalet ur ugnen och lägg i spenaten. Om du har fryst spenat får du tina den och krama ur vattnet. Lägg i övriga ingredienser och häll över äggstanningen. Avsluta med att garnera med lite dill. Grädda mitt i ugnen i 175° i 30 min.
Om du hade mjölk istället för grädde får den vara inne något längre tills äggstanningen stelnat.
- Jag tog med mina favoritingredienser men du kan byta ut eller lägga till ingredienser som du hellre vill ha i pajen. Jag brukar bara ösa i så mycket som jag känner för så måtten är bara på ett ungefär. Det räcker att äggstanningen är rätt mängd annars är det bara att hälla i lite vad du känner för.
Publicerat den
8 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar