Asiatisk smaksättning på den näringsrika spenaten och populära potatisen ger en intressant touche på den här billiga rätten.
Instruktioner
- Skala potatisen och koka den sedan 10 minuter på medelvärme i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av och svalna. Skär den i 1½ cm stora kuber. Finhacka citrongräset.
- Skär bort mittsträngen på spenatbladen. Lägg spenaten i en stor skål med kallt, lättsaltat vatten. Skölj bladen och låt dem rinna av i ett durkslag. Strimla den fint med en vass kniv.
- Hetta upp oljan i en wokpanna på medelvärme. Tillsätt lök och vitlök och fräs under omrörning i 1 minut.
- Tillsätt ingefära, persiljerot, citrongräs och spenat och fräs under omrörning 1 minut. Tillsätt potatis och paprika, fräs 2-3 minuter. Sänk värmen. Tillsätt chilisås, soja och limesaft. Fräs tills allt är varmt. Servera genast. Garnera med bladpersilja eller koriander.
Publicerat den
14 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar