Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatpotatis med sting

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Asiatisk smaksättning på den näringsrika spenaten och populära potatisen ger en intressant touche på den här billiga rätten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och koka den sedan 10 minuter på medelvärme i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av och svalna. Skär den i 1½ cm stora kuber. Finhacka citrongräset.
  2. Skär bort mittsträngen på spenatbladen. Lägg spenaten i en stor skål med kallt, lättsaltat vatten. Skölj bladen och låt dem rinna av i ett durkslag. Strimla den fint med en vass kniv.
  3. Hetta upp oljan i en wokpanna på medelvärme. Tillsätt lök och vitlök och fräs under omrörning i 1 minut.
  4. Tillsätt ingefära, persiljerot, citrongräs och spenat och fräs under omrörning 1 minut. Tillsätt potatis och paprika, fräs 2-3 minuter. Sänk värmen. Tillsätt chilisås, soja och limesaft. Fräs tills allt är varmt. Servera genast. Garnera med bladpersilja eller koriander.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.