Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatsoppa med pocherade ägg

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Passar både som en förrätt och en huvudrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken. Tina och hacka bladspenaten grovt. Fräs lök,vitlök och spenat i flytande margarin i en kastrull. Tillsätt buljong och grädde och låt koka 3-4 minuter. Mixa. Red av en aning med vetemjölet utrört i lite vatten. Lägg i gräslöken och smaka av med salt och peppar.
  2. Mät upp och häll vatten i en låg, vid kastrull tills vattnet når 4-5 cm från botten. Tillsätt 2 tsk salt per liter vatten. Låt vattnet koka upp. Minska värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck ett ägg i taget i en kopp och låt det försiktigt glida ner i vattnet. När äggvitan stelnat efter 2-3 min är äggen färdiga. Tag upp dem med hålslev. Skär dem fina runt om lägg dem mitt i soppan.
  3. Servera med ett rostat vitlöksbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.