Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt abborre med sommarkantareller

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kantarellerna är skogens gula guld. Får man rikligt av dem är de underbara att ha även på hemgjord pizza.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och byxa abborrfiléerna, d v s skär ett snitt på var sida om benen som sitter kvar i filéerna.
  2. Knäck ägget i en djup tallrik, blanda ströbröd, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar i en annan. Vänd filéerna först i ägget och sedan i ströbrödet.
  3. Hetta upp 2 msk smör i en stekpanna och stek abborrfiléerna på medelvärme, cirka 2 minuter på var sida, tills de är gyllenbruna.
  4. Stek under tiden kantarellerna i en annan stekpanna. Dela stora kantareller. Smaka av med ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Servera abborrfiléer och nystekta kantareller med kokt potatis och sockerärter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.