Kantarellerna är skogens gula guld. Får man rikligt av dem är de underbara att ha även på hemgjord pizza.
Instruktioner
- Skölj och byxa abborrfiléerna, d v s skär ett snitt på var sida om benen som sitter kvar i filéerna.
- Knäck ägget i en djup tallrik, blanda ströbröd, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar i en annan. Vänd filéerna först i ägget och sedan i ströbrödet.
- Hetta upp 2 msk smör i en stekpanna och stek abborrfiléerna på medelvärme, cirka 2 minuter på var sida, tills de är gyllenbruna.
- Stek under tiden kantarellerna i en annan stekpanna. Dela stora kantareller. Smaka av med ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Servera abborrfiléer och nystekta kantareller med kokt potatis och sockerärter.
Publicerat den
23 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar