Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt marulk med paprikafräs

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En läcker fiskrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj fisken under rinnande kallt vatten och torka av den med hushållspapper. Skär den i 3 cm stora tärningar. Hetta upp 2 msk olivolja i en teflonstekpanna och bryn fisken runtom tills den är gyllene. Ta upp fisken ur stekpannan och ställ åt sidan.
  2. Skala och hacka schalottenlök och vitlök fint. Halvera och ansa paprikorna och skär dem i strimlor. Hetta upp resten av oljan och fräs schalottenlöken 1 minut.
  3. Tillsätt vitlök, mandel och paprikastrimlor och fräs under omrörning, ca 1 minut. Häll på vinet och låt grönsakerna sjuda 8-10 minuter.
  4. Halvera tomaterna, skär bort stjälkfästet och kärna ur dem. Hacka tomaterna fint. Krydda paprikablandningen och fisktärningarna med salt, peppar och paprikapulver.
  5. Vänd försiktigt ner tomaterna och fisken i paprikablandningen. Hetta upp och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.