Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt sej med gubbröra

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Stek fisken i brynt smör och servera med fänkål och gubbröra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skrubba och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten med dillstjälkarna. Spara dillbladen till såsen.
  2. Skär fisken i portionsbitar. Ansa och skär fänkålen i klyftor.
  3. Skala och hacka äggen. Hacka ansjovis och dill. Blanda ägg, ansjovis och dill med lätt crème fraiche. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar.
  4. Bryn smöret i en kastrull och ställ åt sidan. Stek fänkålen i en stekpanna i lite av det brynta smöret ca 5 minuter.
  5. Stek fisken i resten av smöret ca 3 minuter per sida. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Servera den nystekta fisken med potatis, fänkål och sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.