Smörstekta fiskfiléer med en örtkryddad, krämig svampsås.
Instruktioner
- Skölj och torka av fiskfiléerna och lägg upp dem på ett fat. Droppa över 4 msk citronsaft och ställ åt sidan. Blanda mjöl, ströbröd, salt och peppar.
- Borsta av champinjonerna och skär av den nedre delen av fötterna. Skiva svampen.
- Hetta upp hälften av margarinet i en stekpanna. Fräs schalottenlöken tills den mjuknar. Tillsätt vitlök och champinjoner. Lägg i timjan- och rosmarinkvistarna. Fräs på medelvärme under omrörning tills all vätska har avdunstat.
- Krydda svampen med salt och peppar. Tillsätt osten, resten av citronen och persiljan. Ta bort timjan- och rosmarinkvistarna och håll såsen varm.
- Vänd fisken i ströbrödsblandningen. Hetta upp resten av margarinet i en teflonstekpanna. Lägg i fisken och stek 3 minuter på varje sida. Lägg upp fisken på förvärmda tallrikar och häll över såsen. Servera med kokt potatis.
Publicerat den
9 augusti 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket gott. Kommer jag att göra igen.