Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekta räkor med het vitlöksmajonnäs

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

För att lyckas med hemlagad majonnäs är det viktigtt att äggulan och oljan har samma temperatur, helst kylskåpskallt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop äggula och senap. Tillsätt oljan först droppvis och sedan i en tunn stråle under kraftig vispning till en tjock majonnäs. Smaksätt med krossad vitlök, sambal oelek samt salt och peppar. Tunna ut majonnäsen med lite vatten och låt den stå och mogna i smaken en stund.
  2. Krossa vitlöksklyftorna med skalet på och lägg ner dem i stekpannan med het olja. Lägg i räkorna och stek dem 2-3 minuter på varje sida. Lägg upp räkorna på tallrik och garnera med persilja.
  3. Servera genast med citronklyftor, het vitlöksmajonnäs och brytbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.