Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekta snittar med ansjoviskräm

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Dessa små stekta dubbelsmörgåsar har ansjovisfräs som fyllning och är enkla att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kantskär brödet så att skivorna blir lika stora. Hetta upp oljeblandat smör eller margarin i stor stekpanna, stek brödskivorna hastigt på båda sidor. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  2. Häll av spadet från ansjovisfiléerna och låt dem rinna av. Skala löken och hacka den fint. Fräs löken i 2 msk matfett tills den blir glansig och börjar få färg. Hacka under tiden ansjovisfiléerna, vänd ner dem bland löken.
  3. Hacka äggen fint. Vänd ner lök/ansjovisfräset bland äggen, rör om så allting blir som en bredbar kräm. Blanda ner dillen.
  4. Bred ansjoviskrämen på de vita brödskivorna, tryck fast de mörka över, skär brödet med vass kniv i lagom stora trekanter eller avlånga, dubbla små sandwiches.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.