Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stenkaka - den skånska pannkakan

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En pannkaka som man åt sig mätt på innan fastan nere i Skåne.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i lite av mjölken. Tillsätt ägg, mjöl, socke, salt och kardemumma. Vispa smeten slät och klimpfri och späd med resten av mjölken. Täck över bunken och låt jäsa i rumstemperatur i ca 1 1/2 timme.
  2. Beräkna 1/2 dl smet till varje pannkaka och grädda långsamt i medelvarm panna tills färgen är fin. Servera med sirap eller sylt och tunn grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.