Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snorpans pannkaka

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Pannkakor som gärna blir frasiga och uppskattas av gammal som ung.

Ingredienser

Instruktioner

Knäck äggen i en bunke och rör sönder dem. Tillsätt mjöl, vatten, salt och socker. Vattenmängden kan varieras beroende på hur tjock smet man vill ha. Äggen är ju ibland också olika stora. Värm upp stekpannan, gärna gjutjärnspanna. Sänk sedan till medelvärme och lägg i en klick margarin. När detta smält, ta ett nästan fyllt decilitermått med smet och häll i pannan. Stek pannkakan tills smeten stelnat helt på ovansidan och vänd den sedan. Den är klar när den är gyllenbruna i färgen.En liten klick margarin i pannan vid varje ny pannkaka.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • Lilljeppe 25 maj 2008

    Fungerade lika bra som smet med mjölk i sig. Gjorde till mellan tjejen som ska på utflykt i morgon. När varje lagga är klar häller man på socker och rullar till en rulle. Inget kladd nästa dag när barnet ska äta. Man får en jätte nöjd unge som fått en så god matlåda.

  • Maripoosa 30 maj 2008

    Jag provade och de smakade toppen. Lika goda som vanliga pannkakor med mjölk.

  • marretessan 10 juni 2008

    bra recept mamma, den är god :)

  • milla19 14 juli 2008

    så gott :-)

  • permat 14 september 2008

    jag tyckte faktiskt inte om dom... =O/ vattniga och smaklösa... men det e kanske för att jag är van med mjölk i....

  • Maraya 7 januari 2009

    Hej ! Kalasgoda pannkakor =)

  • tulpankvinnan 28 augusti 2010

    Värdelöst recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.