Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strömmingslåda

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Strömmingslåda är en svensk klassiker som fungerar lika bra på julbordet som på en vanlig onsdag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Gör rullar av strömmingsfiléerna med en bit ansjovis i varje, skinnsidan utåt. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
  2. Slå på ansjovisspadet över strömmingarna och salta en aning.
  3. Blanda grädde, chilisås och gräslök. Slå över blandningen och strö på lite ströbröd.
  4. Grädda i varm ugn i cirka 25 minuter. Servera med färsk potatis och gräddfil

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.