Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Studenten: Buljong- och vinägermarinerad rissallad

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Riset kokas i buljong, marineras med litet vinäger och "fylls" sedan med goda grönsaker. Riset kan kokas och marineras dagen innan. Riset ska koka nätt och jämnt färdigt och vätskan ska vara så tilltagen att riset blir saftigt och gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar. Häll i riset då vattnet kokar, låt koka upp och koka 15 minuter, alltså litet kortare tid än vad som står på paketet. Det ska fortfarande vara ganska mycket vätska kvar i koket efter de 15 minuterna.
  2. Blanda till marinaden och häll den i det heta riset. Rör om. Låt riset kallna i buljong/marinad. Vätskan sugs upp under tiden riset kallnar. Riset kan som sagt kokas och marineras dagen innan.
  3. Blanda det kalla riset med sköljda hela champinjoner, burka skuren i stavar, paprika i strimlor, hela rädisor, halverade körsbärstomater och hela oliver. Lägg upp riset som ett torn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.