Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Supergod citronkaka

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Min absoluta favortikaka! Frisk och god i smaken...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Citronkaka: Mojsa ihop allt i en bunke, kläm ut i en form - om du har avtagbar kant så lägg lite bakplåtspapper i botten, det kan läcka. Ställ kallt i 10 minuter och förgrädda sedan i 15 minuter i 200 grader. OBS! Bara deg på botten, inte längs kanterna.
  2. Citronkräm: Vispa socker och ägg pösigt. Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Häll det rivna skalet och saften av citronen i äggsmeten och tillsätt mjöl. Bred citronkrämen över den förgräddade botten och grädda i ytterligare 8-10 minuter tills smeten stelnat. Pudra kakan med florsocker och låt den svalna.
  3. Servera med vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.