Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svamp och getostmuffins

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En muffins fylld med ost och svamp passar utmärkt som en lätt lunch eller matigt mellanmål. Byt ut getosten mot fetaost om du tycker om det bättre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Förväll svampen i smöret. Hacka ruccolan och låt den fräsa med svampen någon minut. Salta och peppra.
  2. Vispa upp ägg, yoghurt, olivolja och smulad getost i en skål. Blanda dinkelsikt, havregryn, bakpulver och salt i en bunke och vänd ner detta i äggblandningen. Rör försiktigt ihop till en jämn smet.
  3. Ställ ut stadiga muffinsformar på en plåt eller fördela pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem till drygt hälften med smet.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.