Denna kombination av sallad, ostronskivling och kyckling är en mycket lätt och god lunch.
Instruktioner
- Borsta av svampen, skär bort den nedre delen av foten. Skiva svampen tunt. Skölj persiljan, ta av bladen från stjälkarna och hacka dem fint. Skala och hacka vitlöken fint.
- Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme. Bryn svampen under omrörning ca 1 minut. Blanda ner persilja och vitlök och låt det fräsa med ett par sekunder. Tillsätt citronsaft, buljong, vin och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Ta bort stekpannan från värmen men håll det fortfarande varmt.
- Skölj av salladen och lägg upp den på 4 tallrikar. Skölj tomaterna och skär dem i klyftor. Strimla kycklingen i 1 cm breda strimlor. Hetta upp matfettet i en stekpanna. Bryn kycklingen på hög värme i ca 3 minuter. Salta och peppra.
- Ta upp svampen och portionera ut den ovanpå salladen. Droppa över skyn. Lägg på kyckling och tomater. Servera genast.
Publicerat den
24 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar