Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svamp- och kycklingsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna kombination av sallad, ostronskivling och kyckling är en mycket lätt och god lunch.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Borsta av svampen, skär bort den nedre delen av foten. Skiva svampen tunt. Skölj persiljan, ta av bladen från stjälkarna och hacka dem fint. Skala och hacka vitlöken fint.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme. Bryn svampen under omrörning ca 1 minut. Blanda ner persilja och vitlök och låt det fräsa med ett par sekunder. Tillsätt citronsaft, buljong, vin och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Ta bort stekpannan från värmen men håll det fortfarande varmt.
  3. Skölj av salladen och lägg upp den på 4 tallrikar. Skölj tomaterna och skär dem i klyftor. Strimla kycklingen i 1 cm breda strimlor. Hetta upp matfettet i en stekpanna. Bryn kycklingen på hög värme i ca 3 minuter. Salta och peppra.
  4. Ta upp svampen och portionera ut den ovanpå salladen. Droppa över skyn. Lägg på kyckling och tomater. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.