Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svamprisotto med grillad kalv

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En huvudrätt som är som klippt och skuren för vilken högtid som helst. Servera gärna tillsammans med ett italienskt vin från Piemonte.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken fint. Fräs svampen och ställ åt sidan. Skär sparrisen i stavar på 2 cm. Värm upp olja i en djup panna och fräs löken och riset utan att det tar färg. Tillsätt vinet och låt det koka bort nästan helt under omrörning. Tillsätt buljongen i omgångar och låt riset dra åt sig vätskan mellan gångerna. Samtidigt som du häller på sista omgången vatten lägger du i kantarellerna och sparrisen. Detta tar ca 18 minuter och resultatet ska vara krämigt med lite tuggmotstånd. Avsluta risotton genom att blanda ner 1,5 dl av osten. Smaka av med salt och peppar.
  2. Putsa filén och skär den i valfri tjocklek. Jag valde 3 cm-tjocka skivor för att få en rosa kärna vid stekning i två minuter per sida. I samma panna som du steker köttet värmer du på slutet även upp tomaterna.
  3. Vid uppläggningen placeras risotton i botten av djupa tallrikar, kalvfilén på toppen, fyra halvor på varje tallrik och sista osten strös över anrättningen. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.