Smakrik och lite annorlunda soppa som tillagas i ugnen. Citron- och persiljekrutongerna blir så frasigt goda att toppa soppan med.
Instruktioner
- Lägg bönorna i kallt vatten över natten eller minst i 8 timmar. Skölj av bönorna väl.
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Lägg bönorna i en ugnsfast gryta som rymmer ca 4 liter. Blanda ner hackad morot, lök, selleri, vitlök, tärnat bacon samt balsamvinäger, timjan, salt och peppar. Täck blandningen med 2 liter vatten. Koka upp och rör om. Ta av plattan. Sätt på ett lock och sätt in grytan i ugnen i 3½-4 timmar.
- Mixa soppan. Tillsätt sherry och citronsaft. Späd eventuellt med mer vatten. Smaka av med salt och peppar. Spara den andra halvan av citronen till krutongerna. Koka upp soppan. Den är god som den är men den blir extra festlig med citron- och persiljekrutongerna.
- Krutonger:
Tärna bröd och stek i smör tills de har fått fin färg. Finhacka lite av citronen, persilja och blanda med krutongerna, tillsätt citronsaft. Fräs alltihop snabbt. Smaka av med lite salt.
- Garnera soppan och njut!
Publicerat den
7 maj 2016
Liknande recept
Skriv kommentar