Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svensk tarte flambée med rökt renstek, pepparrot och västerbottensost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det rökta renköttet kan ersättas med breasola. Perfekt tilltugg eller förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva rödlöken. Skala och kärna ur och fintärna äpplet. Fräs lök och äpple mjukt i olivolja. Salta och låt svalna. Fintärna rensteken och blanda med äppelfräset.
  2. Kavla ut smördegen till en platta, ca 24*15 cm och lägg den på en bakpappersklädd plåt. Nagga med en gaffel. Bred på crème fraichen och fördela fräs och ost över.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter och skär sedan i 4 bitar. Garnera med pepparrot och rosmarinkvistar och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.