Den här varianten har sitt ursprung i det sydliga Apulien i Italien.
Instruktioner
- Skrubba och koka potatisen nästan färdig. Skölj i kallt vatten. Skala potatisen och pressa ner den i en stor bunke. Sikta över mjölet, tillsätt äggula, ½ tsk oregano och ½ msk olivolja. Blanda och smaksätt med salt och peppar.
- Smörj en ugnsfast form, 28 cm i diameter, med lite olja. Kavla försiktigt ut degen mellan plastfolie och vänd över kakan till formen med hjälp av folien. Tryck försiktigt upp en fingerbred kant runt om. Värm ugnen till 200 grader. Skålla, skala och tärna tomaterna och låt dem koka samman på hög värme i resten av oljan. Låt såsen svalna.
- Pressa ner vitlöksklyftorna i såsen. Skölj och skaka basilikan torr. Hacka bladen fint. Riv parmesanosten. Rör ner basilika och ost i såsen. Smaksätt med salt, peppar, socker och oregano. Bred blandningen över degen. Lägg på oliver och pepperoni. Skär mozzarellan i 4 skivor och lägg på pizzan. Grädda 40-50 minuter.
Publicerat den
29 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar