Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sylt- och kokosbitar

 
Skriv ut

Sylt och kokos gör dessa läckerbitar extra saftiga och sega.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Kör samman smör, hälften av sockret, mjöl och bakpulver i en matberedare i 1 - 2 minuter. Tillsätt äggulan. Kör till en slät deg. Klä en 20 * 30 cm stor form med bakpapper. Ta upp pappret, kavla ut degen på det och lägg ner papper med deg i formen. Pricka degen och kyl den i 10 minuter. Grädda kakan gyllene i 12 - 15 minuter. Ta ut ur ugnen, låt kakan vara kvar i formen och låt ugnen vara på.
  2. Bre din favoritsylt på kakan. Vispa samman resterande strösocker med ägg och majsmjöl, tillsätt kokosflingor och kokosgrädde och bre ut blandningen över sylten. Grädda i ytterligare 15 minuter tills kokoskrämen stelnat. För att få en gyllenbrun yta på kakan höjs värmen till max i 3 - 4 minuter,
  3. Skär kakan i rutor när den svalnat i formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.