Sylt och kokos gör dessa läckerbitar extra saftiga och sega.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Kör samman smör, hälften av sockret, mjöl och bakpulver i en matberedare i 1 - 2 minuter. Tillsätt äggulan. Kör till en slät deg. Klä en 20 * 30 cm stor form med bakpapper. Ta upp pappret, kavla ut degen på det och lägg ner papper med deg i formen. Pricka degen och kyl den i 10 minuter. Grädda kakan gyllene i 12 - 15 minuter. Ta ut ur ugnen, låt kakan vara kvar i formen och låt ugnen vara på.
- Bre din favoritsylt på kakan. Vispa samman resterande strösocker med ägg och majsmjöl, tillsätt kokosflingor och kokosgrädde och bre ut blandningen över sylten. Grädda i ytterligare 15 minuter tills kokoskrämen stelnat. För att få en gyllenbrun yta på kakan höjs värmen till max i 3 - 4 minuter,
- Skär kakan i rutor när den svalnat i formen.
Publicerat den
14 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar