Svalkande, svagt syrénlila dryck. Späd efter tycke och smak.
Instruktioner
- Lägg först syrénklasarna på vitt papper, för att ev. svarta kryp skall trilla av, och sedan i ren hink.
Koka upp vattnet med sockret och häll det hett över blommorna.
- Borsta citronerna väl och skala eller riv av det gula. Dela frukten och pressa ur saften. Blanda ner citronskal, citronsaft och citronsyra i syrénhinken.
- Täck över och låt stå svalt 4 dygn. Rör om två gånger varje dag.
- Fyll på rena, kalla flaskor. Förvara svalt. Går också utmärkt att frysa!
Publicerat den
16 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Spännande tål att testa.
Läskande och god. Enkel att göra. Full pott!
Bodil, måste det vara lila syréner? JAg har jättefina vita här nu. Dom lila har blommat över. FÖr övrigt påminner receptet det jag har för flädersaft. Inte inlagt men ändå. Tack för tipset annars. /Mia
Håller på att laga den nu - men är lite fundersam - 50 g citronsyra är MYCKET! Det luktar bara citronsaft om min... stämmer det verkligen?
Suveränt gott! Min nya favoritsaft! :D
Har gjort en sats av denna saft men tycke ratt det smakade lite väl mycket citron. Komme ratt prova den igen om jag får tag i lite mer syren. Kommer att minska på citronsyran då. Fryser alltid in min saft så för hållbarheten spelar det nog inger större roll. En kompis gjorde en vindrink på den nu under midsommar. Syrensaft, vitt vin och mineralvatten. Det blev gott!