Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tacopaj

 
  • Serverar: 3-5 portioner
Skriv ut

En härlig paj som passar både till middag eller att äta en fredags kväll.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda de båda mjölsorterna med margarin eller smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila ca 30 min i kylskåp.
  2. Skala och hacka rödlök och vitlök. Fräs löken i oljan. Tillsätt köttfärsen och bryn den. Häll på tacosåsen och låte puttra i ett par minuter.
  3. Grovhacka tomaterna och rör ner dem samt chreme fraiche i köttfärsröran. Tillsätt majsen och smaka av med tacokryddan. Tryck eller kavla ut pajdegen i en pajform ca 24 cm i diameter.
  4. Förgrädda den i 225, i ca 10 min.
  5. Häll köttfärsröran i pajskalet och strö över osten. Grädda pajen 20 - 30 min. Servera med sallad!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.