Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

En matig tacopaj som uppskattas av hela familjen. Underbart god, som dessutom räcker länge.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten (2 msk per 4 port) och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila kallt en stund. Tryck ut degen i en smort pajform. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
  2. Fyllning: Bryn köttfärsen i lite margarin. Tillsätt kryddmixen och resten av vattnet. Rör om. Låt sjuda på svag värme 10-15 min eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då. Tillsätt jalapenos.
  3. Lägg köttfärsfyllningen i pajskalet och bred över crème fraiche. Riv osten och skiva tomaterna. Fördela tomatskivorna ovanpå och strö till sist över den rivna osten.
  4. Grädda pajen 10-15 minuter, eller tills osten smält och fått fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sucram82 30 augusti 2008

    Ett av mina favoritrecept! Från Santa Maria ursprungligen om jag inte minns fel? Vi brukar även blanda i hackad ananas, mums!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.