Köttfärspaj med tacosmak och en underbar creme fraiche-sås.
Till en stor gratängform
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Pajdeg:
Hacka ihop alla ingredienser till pajdegen , helst i en matberedare . (Har man ingen tillräckligt stor matberedare för att mixa allt på en gång , så dela upp det i flera omgångar) Tryck ut pajdegen i gratängformen , både botten och kanterna . Klä eventuellt in kanterna med lite grillfolie för att pajskalet inte ska sjunka ihop i ugnen . Grädda skalet i 10 minuter på 200 grader .
- När man tagit ut pajskalet ur ugnen , öka temperaturen till 225 grader .
- Köttfärs :
Stek upp köttfärsen i en stor stekpanna eller liknande . Häll i de två påsarna med tacokrydda och rör om ordentligt . Häll i vattnet och låt koka i 5-10 minuter.
Ta av köttfärsen från spisen när den är klar , häll eventuellt upp den i en stor bunke med gott om plats för att röra runt...
- Skala och hacka rödlöken fint , hacka även svampen ganska fin t. Häll rödlöken , champinionerna och majsen i köttfärsen och rör runt . Häll köttfärsen i pajskalet .
- Sås :
Blanda ihop creme fraichen , majonnäsen och tacosaucen till en röra och häll den uppepå köttfärsen .
- Garnering :
Skölj och skiva några tomater och lägg skivorna uppepå pajen . Avsluta med att strö över riven ost .
- Grädda i ugnen på 225 grader tills osten är gyllenbrun .
- Servera gärna med sallad.
- Smaklig måltid !
Publicerat den
5 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar