Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tacopaj

 
  • Serverar: 6-10 portioner
Skriv ut

Köttfärspaj med tacosmak och en underbar creme fraiche-sås. Till en stor gratängform

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Pajdeg: Hacka ihop alla ingredienser till pajdegen , helst i en matberedare . (Har man ingen tillräckligt stor matberedare för att mixa allt på en gång , så dela upp det i flera omgångar) Tryck ut pajdegen i gratängformen , både botten och kanterna . Klä eventuellt in kanterna med lite grillfolie för att pajskalet inte ska sjunka ihop i ugnen . Grädda skalet i 10 minuter på 200 grader .
  3. När man tagit ut pajskalet ur ugnen , öka temperaturen till 225 grader .
  4. Köttfärs : Stek upp köttfärsen i en stor stekpanna eller liknande . Häll i de två påsarna med tacokrydda och rör om ordentligt . Häll i vattnet och låt koka i 5-10 minuter. Ta av köttfärsen från spisen när den är klar , häll eventuellt upp den i en stor bunke med gott om plats för att röra runt...
  5. Skala och hacka rödlöken fint , hacka även svampen ganska fin t. Häll rödlöken , champinionerna och majsen i köttfärsen och rör runt . Häll köttfärsen i pajskalet .
  6. Sås : Blanda ihop creme fraichen , majonnäsen och tacosaucen till en röra och häll den uppepå köttfärsen .
  7. Garnering : Skölj och skiva några tomater och lägg skivorna uppepå pajen . Avsluta med att strö över riven ost .
  8. Grädda i ugnen på 225 grader tills osten är gyllenbrun .
  9. Servera gärna med sallad.
  10. Smaklig måltid !

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.