Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tacosotade laxfiléer med salsa och stripes

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Blev bjuden på detta till lunch en dag... det var riktigt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 C.
  2. Skölj potatisen och skär i cm-tjocka stavar. Lägg dem i en ugnssäker form och häll över 1 msk oliolja och flingsalt efter smak. Rosta i ugnen i 15-20 minuter tills de fått fin färg. Vänd en gång. Håll varma.
  3. Ta bort ev. ben ur laxen med en pincett. Lägg filéerna i en ugnssäker form med skinnet neråt. Fördela tacokryddan på varje ovansida av filéerna. Stek i ugnen ca 15 minuter tills de fått fin färg på ytan.
  4. Grovhacka avokado och tomat. Skölj majsen i durkslag. Strimla salladslöken. Blanda grönsakerna med citronjuicen. Smaka av med salt, peppar och ev. mer juice. Plasta över salsan tills servering och ställ i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.