Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tapas potatisomelett

 
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

Har inte prövat den än men den låter smarrig..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisarna, skär dem i skivor och salta. Hacka sedan löken och skär vitlöksklyftorna i skivor.
  2. Värm upp olivoljan i en kastrull och tillsätt därefter potatisskivorna försiktigt (saltet kan få oljan att stänka, så var försiktig). Håll potatisskivorna separerade. Låt steka i cirka 5 minuter.
  3. Tillsätt lök och vitlök och stek tills potatisarna är färdiga.
  4. Använd ett durkslag för att skilja potatisar och olja, men spara tre matskedar olja i kastrullen.
  5. Vispa under tiden upp ägg och salt. Tillsätt därefter potatismassan och rör om så att äggmassan täcker potatisarna. Häll tillbaka röran i den varma kastrullen. Skaka kastrullen så fördelas massan bättre. Stek på mediumvärme till dess att sidan som vänder nedåt är färdig. Ta hjälp av en tallrik för att vända massan och låt den sedan stekas klart.
  6. Låt omeletten svala och skär den sedan i lämpliga bitar. Strö gärna över salt och saft från en citron.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.