Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tårta med chokladglasyr

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Mmm

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält fett och blockchoklad i en kastrull på svag värme. Låt det svalna lite.
  2. Blanda ner ägg, socker, nötter, mjöl och bakpulver i kastrullen. Rör till en jämn smet. Bred ut den i en smord och bröad bakform med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.
  3. Grädda i mitten av ugnen, ca 25 minuter.
  4. Värm glasyrens grädde och socker i en kastrull under ständig omrörning i 5 minuter.
  5. Ta kastrullen från värmen och tillsätt smör och choklad i bitar. Rör om till en jämn smet och låt den svalna. Bred chokladkrämen över kakan. Låt den stå i rumstemperatur. Dekorera med öppnade physalis.
  6. Servera med vispad grädde smaksatt med päronkonjak eller citruslikör.
  7. Ugn 175°

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.