Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tegravad lax med tedipp

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Elegant lax, utmärkt som förrätt med rökig tesmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Frys laxen 1-2 dygn. Ta fram och låt tina. Blanda socker, salt, stötta vitpepparkorn och teblad i en skål. Gnid filèerna med kryddblandningen. Lägg ihop dem med köttsidorna mot varandra.
  2. Lägg laxen i en rymlig plastpåse och knyt ihop ordentligt. Grava i kylskåp 2 dygn, vänd ett par gånger under tiden.
  3. Blanda starkt bryggt te, soya och pressad lime till dippen.
  4. Skär laxen mot skinnet i ½ cm tjocka skivor och servera med tedipp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.