Underbart mjuka och läckra tekakor som smälter i munnen. Smör och ost är godast på!
Instruktioner
- Koka havrekli och hälften av havredrycken till en lös gröt. Dela smöret i bitar och rör ner det i gröten tills det smält. Rör ner honung och salt.
- Smula jästen i en bunke. Tillsätt resten av havredrycken och rör tills jästen lösts upp. Blanda ner i gröten och arbeta in mjölet, lite i taget. Knåda ihop och låt jäsa i 1 timme under bakduk.
- Kavla ut degen till en platta, ca 1 cm tjock, på mjölad bänk. Stansa ut runda kakor, ca 5 cm i diameter. Nagga med en gaffel och lägg på bakplåtspapper. Jäs under bakduk i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Grädda mitt i ugnen tills de fått fin färg, 5-7 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.
Publicerat den
8 november 2016
Liknande recept
Skriv kommentar