Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tekakor med havre

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Underbart mjuka och läckra tekakor som smälter i munnen. Smör och ost är godast på!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka havrekli och hälften av havredrycken till en lös gröt. Dela smöret i bitar och rör ner det i gröten tills det smält. Rör ner honung och salt.
  2. Smula jästen i en bunke. Tillsätt resten av havredrycken och rör tills jästen lösts upp. Blanda ner i gröten och arbeta in mjölet, lite i taget. Knåda ihop och låt jäsa i 1 timme under bakduk.
  3. Kavla ut degen till en platta, ca 1 cm tjock, på mjölad bänk. Stansa ut runda kakor, ca 5 cm i diameter. Nagga med en gaffel och lägg på bakplåtspapper. Jäs under bakduk i 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Grädda mitt i ugnen tills de fått fin färg, 5-7 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.