Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Teriyakilax med grönsaker, nudlar och citronsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En otrolig god rätt som jag brukar laga!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg laxbitarna i en ugnsfast form med lite smör i botten. Salta och häll på 1-2 dl teriyakisås över fisken. Ställ in i ugnen, 175 grader tills laxen är klar ca 10-15 minuter.
  2. Strimla grönsakerna och woka dem i lite olja, salt och svartpeppar. Koka nudlarna och låt dem fräsa med grönsakerna mot slutet.
  3. Häll crème fraiche, vatten, buljongtärning, rivet skal av citronen och citronsaften i en kastrull. Puttra ihop ca 5 min och red av med maizena om såsen verkar för lös. Smaka av med salt, vitpeppar och ev lite vitlökspulver om man gillar det. Tycker man att såsen smakar lite mycket citron kan man runda av smaken med en liten klick smör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.