- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
En otrolig god rätt som jag brukar laga!
Instruktioner
- Lägg laxbitarna i en ugnsfast form med lite smör i botten. Salta och häll på 1-2 dl teriyakisås över fisken. Ställ in i ugnen, 175 grader tills laxen är klar ca 10-15 minuter.
- Strimla grönsakerna och woka dem i lite olja, salt och svartpeppar. Koka nudlarna och låt dem fräsa med grönsakerna mot slutet.
- Häll crème fraiche, vatten, buljongtärning, rivet skal av citronen och citronsaften i en kastrull. Puttra ihop ca 5 min och red av med maizena om såsen verkar för lös. Smaka av med salt, vitpeppar och ev lite vitlökspulver om man gillar det. Tycker man att såsen smakar lite mycket citron kan man runda av smaken med en liten klick smör.
Publicerat den
2 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar