Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thai-kyckling alá Gunnar (Pad krapow gai)

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Äkta thailändsk rätt. Du kan själv enkelt styra "hettan". Ingredienserna finns att köpa i så gott som alla asiatiska mataffärer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka kycklingen till nära färs. Klipp basilikan ordentligt. Skär bönorna i 3 cm bitar. Hacka löken grovt. Skär paprikan i grova bitar. Hacka chilin.
  2. Fräs kycklingen, gärna i wok, med chili, ingefära, basilika och lök tills kycklingen är genomstekt.
  3. Lägg i bönorna. Tillsätt fisksås, pressad vitlök, oyster sauce och soya (efter smak)
  4. Låt puttra med lock tills bönorna är mjuka (inte sönderkokta!)
  5. Strax innan servering tillsätt paprika.
  6. Servera med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.