Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thailändsk fiskgryta med bananer

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

En snäll variant på det thailändska köket säger min thailändska sonhustru. God och lite annorlunda är den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta och rulla ihop fiskfiléerna. Skär bananerna i tjocka bitar och halvera dem sedan. Häll citronsaften över dem på ett fat.. Koka upp kokosmjölken med currypastan. Skala och skär ingefäran i fina strimlor, tillsätt den och häll citronsaften från fatet i grytan. Koka sakta några minuter och lägg sedan i fisken och bananbitarna. Sjud på svag värme i 5 min. Slå av värmen och låt grytan stå kvar 3 minuter. Grovhacka koriandern. Smaka av och strö över räkorna, mangon och den hackade koriandern.
  2. Serveras med jasminris och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.